Door: Ben 12 november 2017 Recepten
Wil je weleens wat anders in je kaasfondue? Gebruik als variatie op de traditionele koeienkaas ook eens geitenkaas. Deze kaas is heerlijk zacht en vol van smaak! Je vindt ze bij de kaaskraam op jouw favoriete markt. Hieronder leggen we uit hoe je zo’n Hollandse geitenkaasfondue bereid.
voor 8 personen:
Ingrediënten
- 750 gram Milde Hollandse Geitenkaas
- 750 gram Gerijpte Hollandse Geitenkaas
- 1 teentje knoflook
- 800 ml droge witte wijn
- 1 tl citroensap
- 4 el maïzena
- 30 gram verse fijngesneden koriander
- Peper
Bereiding:
- Rasp de geitenkaas en wrijf de binnenkant van de fonduepan in met een doorgesneden stuk knoflook.
- Voeg de wijn en het citroensap toe aan de fonduepan en verwarm tot het net niet kookt.
- Roer vervolgens de kaas in porties door de wijn, totdat je een glad mengsel hebt.
- Meng de maïzena in een kom met 3 el water en roer dit ook tot een gladde massa. Voeg dit vervolgens toe aan de kaasfondue en roer goed door.
- Breng op smaak wat peper en fijngesneden koriander.
Eet smakelijk!
xx Ella
Bekijk voor onze kaasboeren op:
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.