Fish and Chips

We kunnen er niet omheen. We hebben het over Groot Brittannië, dan kunnen we de spotlight niet voorbij laten gaan aan de klassieker Fish & Chips. En dat willen we ook helemaal niet. Dit gerecht verdient de spotlight dubbel en dwars. Niet omdat het zo’n gezond superfood-gerecht is dat het zo het nieuwste fitnesstrend-magazine in mag. Nee, laten we niet doen alsof. De Fish & Chips verdient de spotlight gewoon omdat het simpelweg heel erg lekker is! En ze winden er geen doekjes om, de naam zegt eigenlijk alles al. Vis. En chips. Maar dan niet de chips die wij gewend zijn. In het Engels worden frietjes chips genoemd. Vis met friet dus, top! 

Traditioneel gezien werd dit gerecht in de krant van de dag geserveerd. Na het lezen natuurlijk. Dit is later echter verboden geworden omdat het toch niet helemaal hygiënisch zou zijn. Daarom krijg je nu gewoon een schoon bakje bij je Fish & Chips. Zowel in Groot Brittannië zelf, als op jouw favoriete markt. Want ook daar kun je met een beetje mazzel ergens wel een Fish & Chips scoren. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken! Hoe dan? Lees snel verder.

Je hebt nodig:

4 stuks kabeljauwfilet
olie om in te frituren
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
250 ml bier

Zo maak je het:

  1. Meng het bakpoeder met de bloem en voeg een snufje zout toe. Roer vervolgens het bier erdoor tot een dik beslag.
  2. Doop de stukken kabeljauw in het beslag en laat daarna langzaam in hete frituurolie zakken. Haal de vis eruit als deze er goudbruin uitziet.
  3. Bak ondertussen natuurlijk ook frietjes zoals je gewend bent. Laat alles nog even uitlekken op een stukje keukenpapier, zorg dat je de krant al uit hebt en serveren maar!

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen