Van alle soorten baksels verdient taart natuurlijk zeker wat extra liefde. Het biedt ons immers al jaren zoveel troost, liefde en feeststemmingen. Een van de populairste types bij onze fijne Amerikaanse vrienden is cherry pie! Oftewel kersentaart. Het wordt ook wel de great American dish genoemd. Dus, make the Netherlands great met deze typische Amerikaanse kersentaart.
Je favoriete taart-moment
Je kan deze heerlijke versgebakken kersentaart op elk moment van de dag eten. Het is tenslotte nationale kersentaartdag. Ontbijt, lunch, avondeten of dessert. Of natuurlijk een stukje bij elke maaltijd. Het ligt er helemaal aan hoeveel je van vers gebakken kersentaart houdt!
Make your own
Maar voor die versgebakken kersentaart moet je eerst wel even iets doen. Geen zorgen, een kersentaart is niet heel moeilijk om te maken. Met dit recept hieronder heb je er zo eentje op tafel getoverd.
Ingrediënten
450 gram bloem
150 gram suiker
225 gram boter
3 eieren
800 gram kersen op sap
5 theelepels maïzena
1 theelepel kaneel
Het deeg
Meng de bloem met de suiker en een snufje zout. Snijd de boter in klontjes en meng deze met je vingers door het bloemmengsel. Blijf dit doen totdat er een soort kruimelig deeg ontstaat.
Klopt de eieren los en meng deze door de kruimels. Kneed dit kort even tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg vervolgens in vershoudfolie en laat minstens twee uur in de koelkast staan.
De vulling
Zeef de kersen op sap. Vang het sap op en doe dit in een maatbeker. Meng een klein beetje sap met maïzena tot een soort papje. Giet vervolgens 150 ml van het sap in een pan, voeg hier kaneel aan toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens in kleine scheutjes het maïzenapapje toe tot het sap de dikte van yoghurt heeft bereikt. Meng als laatste de kersen erdoorheen.
De oven in
Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel het deeg door de helft. Met de ene helft beleg je een taartbodem waarop je het kersenmengsel legt. Rol de andere helft van het deeg uit en leg dit over de bovenkant van de taart. Snijd vervolgens een paar sneetjes in het deeg met een mes.
Liever een traditionele look met ruitjes? Rol stukken deeg dan in lange slierten en beleg ze over de bovenkant. Doe de taart zo’n half uur de oven in. Kijk tussendoor even of het niet te hard gaat.
Taart, taart en nog meer taart
En dan kun je losgaan! Een stukje als ontbijt, een stukje als lunch en natuurlijk het dessert-stukje niet vergeten. Of deel lekker uit natuurlijk 🙂
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.