Door: Ben 13 april 2018 Recepten
Traditioneel wordt een carpaccio natuurlijk gemaakt van flinterdun gesneden ossenhaas met daarbij Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Deze vegetarische variant met rode biet is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook nog eens heel erg lekker!
Aantal personen: 4
Soort gerecht: voorgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 4 rode bieten, gekookt en geschild
- 50 gram feta
- 2 eetlepels pecannoten, fijngehakt
- 1 eetlepel gembersiroop
- ½ eetlepel limoensap
- 1 takje verse tijm
Bereiding
- Snijd de rode bieten in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan met een mes, maar ook met een mandoline of een kaasschaaf. Verdeel de plakjes biet dakpansgewijs op 4 platte borden.
- Verkruimel de feta met je vingers en verdeel deze over de 4 borden. Strooi de fijngehakte pecannoten hier overheen.
- Meng de gembersiroop en het limoensap en besprenkel de bietencarpaccio hiermee. Haal de blaadjes tijm van het takje af en strooi deze over de borden. Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.