Oud brood kun je natuurlijk aan de eendjes voeren of je droogt het in de oven en maakt er paneermeel van. Maar deze broodpudding is ook een echt aanrader hoor. De pumpkinspice is een kruidenmix die in de VS al jaren volledig is ingeburgerd en de laatste tijd ook steeds vaker in ons land opduikt. Het is een echte winterse mix van kruiden en specerijen die dit nagerecht een heerlijke smaak geeft.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: nagerecht
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 35 minuten oventijd
Ingrediënten
- 125 ml melk
- 50 gram boter
- 75 gram rietsuiker
- 2 appels, zonder schil en in stukjes
- handvol rozijnen
- 10 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 1 flinke el pumpkinspice (te koop bij de kruidenkraam of betere supermarkt)
- 2 eieren
- 5 zachte witte bolletjes
- amandelschaafsel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal van 23 x 23 cm in. Zet even opzij.
- Doe 100 ml van de melk, de boter en suiker in een steelpan en zet deze op een zacht vuurtje. Wanneer de boter volledig is gesmolten en de suiker is opgelost, haal je de pan van het vuur en laat je het mengsel even afkoelen.
- Meng de appels, rozijnen en abrikozen in een kom goed door elkaar met de pumpkinspice. Zet even opzij.
- Klop in een ruime kom de eieren los met de rest van de melk. Voeg hier het iets afgekoelde mengsel uit de pan aan toe en roer tot een egale substantie. Scheur de bolletjes in stukjes en voeg dit ook aan de kom toe. Meng het tot al het brood doorweekt is.
- Spatel als laatste het appelmengsel door het brood heen zodat het goed verdeeld is. Schep alles in de ingevette ovenschaal en verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant heen.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de broodpudding in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer meteen met een bol ijs, toef slagroom of een flinke lepel yoghurt.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.