Bananenijs zonder ijsmachine

Zelf ijs maken is heel erg leuk en makkelijk, ook als je geen ijsmachine tot je beschikking hebt. Doordat je voor dit bananenijs yoghurt gebruikt, is het ook nog eens een stuk gezonder dan roomijs.

Aantal personen: 4
Soort gerecht: nagerecht
Bereidingstijd: 3 uur vriezen + 10 minuten bereiden + 2 uur vriezen

Ingrediƫnten

  • 3 rijpe bananen
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 120 gram melkchocolade met hazelnoten

Bereiding

  1. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze in een goed afgesloten zakje in je diepvries. Laat ze hier minimaal 3 Ć  4 uur in zodat ze goed bevriezen. Tip: Doe dit de avond van tevoren, zodat je de volgende dag meteen met het ijs bezig kan gaan.
  2. Haal de bevroren plakjes banaan uit de vriezer en doe ze in een blender, foodprocessor of de hakmolen van je staafmixer. Voeg de yoghurt en honing toe en pureer alles tot een egale massa. Schenk het ijsmengsel in een diepvriesbestendige bak of ovenschaal en zet even opzij.
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige kom. Plaats de kom bovenop een pan met zachtjes kokend water. Smelt de chocolade op deze manier au bain marie. Laat even afkoelen en schenk het dan bij het ijsmengsel. Meng het met een mes door de hele schaal heen.
  4. Zet het ijsmengsel nu minimaal 2 uur in de vriezer. Haal het pas vlak voor je het gaat eten er weer uit en garneer met wat gehakte hazelnoten en eventueel overgebleven stukjes hazelnoot-chocolade.

 

Eet smakelijk!

 

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen