De Koning van de groenten staat deze weken weer lekker in de spotlight. Niet zo gek ook, we kunnen elk jaar maar zo’n twee maanden van hun Koninklijke aanwezigheid genieten. Ook op jouw favoriete markt liggen de asperges weer met smacht op je te wachten. Hamsteren dus!
Maar wat doe je dan eigenlijk precies met je spiksplinternieuwe asperge? Hieronder hebben we drie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Allemaal lekker makkelijk en snel te bereiden. Zodat ook de niet-zo keukenprins en -prinses iets kan maken van deze Koning van de groenten.
De klassieker
Wie kent ‘m niet? De in ham gewikkelde asperge met ei en botersaus. Wat heb je hiervoor nodig? Nou, eigenlijk alleen die ingrediënten. Wikkel de asperge in verse ham, kook de eieren en maak het af met wat heerlijke botersaus. Dit is niet voor niks een klassieker!
Aspergefriet
Lees je dit goed? Ja, frietjes inderdaad. Maar dan een stuk lichter dan aardappelfriet. Wat heb je nodig? Asperges, wat bloem, een ei, broodkruimels en Parmezaanse kaas. Dip de asperges eerst in bloem, dan het ei en tot slot in de broodkruimels. Schud ze een beetje af. Bak ze vervolgens 10 minuutjes in de oven op 200 graden. Haal ze even uit de oven en strooi wat Parmezaanse kaas voordat je ze nog zo’n 10 minuten in de oven zet. Geniet hierna van je heerlijke (witte)goudbruine aspergefriet.
Gegrilde Asperges
Ook gegrild is deze groente echt om te smullen. Hiervoor kun je het beste groene asperges gebruiken. Je hebt nodig: wat olijfolie, Parmezaanse kaas en peper en zout. Besprenkel de asperges met zout, peper en olijfolie. Grill ze voor 5 tot 10 minuten zodat ze een licht bruin kleurtje krijgen. Voeg dan de Parmezaanse kaas (of andere smaakmakers naar keuze) toe.
Natuurlijk is er veel meer moois te maken met deze heerlijke groente. Wees vooral niet bang je mooie kook-inspiratie los te laten. Asperges zijn bijvoorbeeld ook heel lekker in een risotto of wok gerecht.
Meer weten over asperges? Bekijk ook de productpagina.
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.