Wanneer je deze wafels aan het bakken bent, loopt het water je waarschijnlijk meteen in de mond. Die heerlijke geur van vanille kan toch niemand weerstaan?! Deze wafels kun je ‘afmaken’ met een beetje poedersuiker, vers fruit of als dessert met een bolletje ijs of verse slagroom. Maar net wat jij lekker vindt!
Aantal stuks: 10-12
Soort gerecht: dessert/tussendoortje
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + baktijd
Ingrediƫnten
250 gram bloem
75 gram suiker
7 gram bakpoeder
snufje zout
2 eieren
250 ml halfvolle melk
125 gram zachte, ongezouten roomboter, gesmolten en iets afgekoeld
1 theelepel vanille-extract
Verder heb je nodig
wafelijzer
Bereiding
- Meng de bloem, suiker, het bakpoeder en zout even goed door elkaar en zet opzij. Verwarm ondertussen het wafelijzer alvast voor.
- Klop met een garde (of handmixer) de eieren in een paar minuten luchtig. Voeg dan de melk, gesmolten boter en het vanille-extract toe en klopt nogmaals goed tot je een egaal mengsel hebt. Schenk dit mengsel bij de droge ingrediƫnten en roer dit tot een egaal beslag.
- Vet het wafelijzer licht in en schep het beslag erop. Bak de wafels goudbruin, haal ze eruit en laat ze afkoelen op een rooster. Ga zo door tot het beslag op is.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.