Door: Hilde 12 januari 2019 Recepten
Deze salade van knapperige sugar snaps en zoete paprika is een heerlijk bijgerecht naast zelfgemaakte nasi, mie of een ander Aziatisch gerecht. De dressing en sesamzaadjes maken het helemaal af.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: bijgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
500 gram sugar snaps
1 rode paprika
Voor de dressing
1 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sesamolie
Bereiding
- Maak de sugar snaps eerst schoon door met een keukenmesje het topje van de peul aan de bolle kant in te snijden tot aan de naad. Trek dan de draad van de peul af langs de gehele naad. Je wilt deze zeker niet er aan laten zitten, want hij is erg taai. Maak op deze manier alle snaps schoon.
- Was de paprika en snijd hem in reepjes van dezelfde lengte als de sugar snaps. Doe ze in een mooie schaal of kom en zet even apart.
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de sugar snaps 2 à 3 minuten. Spoel ze met koud water en laat uitlekken.
- Voor de dressing meng je de sojasaus, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie goed door elkaar heen. Doe de sugar snaps bij de paprika in de schaal en schenk de dressing eroverheen. Garneer met de witte en/of zwarte sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.