Dat je haring van de markt op meerdere manieren kunt eten dan de klassieke hap-manier wist je vast al. Maar hoe is haring dan nog meer lekker? Hoe combineer je dit lekkere Hollandse visje? Er zijn talloze bereidingen mogelijk. Op brood doet de haring het vooral heel goed. Maar ook in salade is het een echte hit. Hierbij daarom een van onze favoriete Hollandse zomergerechten: salade met haring. En nog een berg andere heerlijkheden natuurlijk. Deze is met frisse appel en rode biet. Perfect als maaltijdsalade of bijgerecht bij de barbecue. Benieuwd? Snel verder lezen dan.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: hoofd- of bijgerecht
Bereidingstijd: 10 min
Ingrediënten
4 verse haringen van de markt
1 grote appel
500 gram voorgekookte bieten
1 bosui
3 takjes peterselie
2 eetlepels crème fraiche
eventueel 2 hardgekookte eieren
naar smaak wat peper
Bereiding
1. Snijd de bieten, haring en appel in blokjes, de bosui in ringen en de peterselie fijn.
2. Meng dit alles in een schaal en schep hier de crème fraiche doorheen.
3. Snijd eventueel ook nog twee hardgekookte eieren in stukjes en voeg ze toe.
4. Dan nog wat peper om het helemaal af te maken, en je kunt genieten in het zonnetje van je zomerse haringsalade! Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.