Ben je graag in de weer met gezond en lekker eten maar heb je niet zoveel zin, tijd of inspiratie om uitgebreide creaties te maken? Dat probleem kennen we. Daarom is Uw Marktspecialist er om het allemaal wat simpeler te maken. Hoe dan? Met 3 simpele toepassingen van de groente van deze week; de rode bietjes. Naast hun mooie rode kleur zijn ze ook heel veelzijdig en goed te combineren. Hieronder drie van onze favoriete bezigheden met bieten:
Bietensmoothie
Smoothies zijn hip. Bietensmoothies zijn als je het ons vraagt zowaar nóg hipper en een ware traktatie voor de bietenlovers onder ons. En gezond dat het is! Snel aan de slag dus. Wat heb je nodig? Rode bieten, verse aardbeien, een halve banaan, magere yoghurt en wat honing.
Snijd de rode biet in kleine blokjes. Wil je ze gekookt? Wikkel ze dan in aluminiumfolie en bak ze zo’n 50 minuten op 190 graden in de oven. Ze moeten lekker zacht en mals zijn. Laat ze goed afkoelen en mix daarna de bieten met aardbeien, banaan, yoghurt en honing in een blender. Je kunt ook rauwe biet gebruiken. Voeg nog wat ijs toe om de goede dikte te krijgen. En dan heerlijk genieten van je mooie roze smoothie!
Bietenchips uit de oven
Een heerlijke variant op de klassieke ovenchips. En lekker simpel om te maken. Je hebt wel iets meer geduld nodig, maar dan heb je ook wat.
Wat heb je nodig? Niet meer dan bieten, wat olijfolie en zeezout.
Verwarm de oven alvast voor op zo’n 150 graden. Schaaf stukjes biet af met een kaasschaaf, schillen is niet nodig. Meng de schijfjes in een kom met wat olijfolie en zeezout. Laat ze een kwartiertje zo staan zodat de olie goed in kan werken. Leg de schijfjes dan op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n drie kwartier tot een uur. Ze moeten lekker knapperig zijn, maar niet bruin worden. Houd ze dus af en toe een beetje in de gaten.
Bietentosti met geitenkaas
Ook weer een bietenvariant van een klassieker. Inclusief een heerlijke touch van honing en tijm. Snijd de rode biet in plakjes. Smeer of verkruimel geitenkaas op een sneetje brood en leg de plakjes rode biet erop. Meng in een apart kommetje wat honing, tijm, olijfolie en peper en zout en smeer dit over de rode biet op de boterham. Even in het tosti-ijzer en je hebt een heerlijke bietentosti!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.