Door: Ben 16 maart 2018 Recepten
Courgette is een multifunctionele groente. Je kunt hem zowel warm als koud heel goed in diverse gerechten verwerken. Deze salade van groene en gele courgette ziet er niet alleen heel fris uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk door de zoetzure dressing.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: salade – bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediƫnten
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
Voor de dressing
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels arachideolie
Verder heb je nodig
- spiraalsnijder
Bereiding
- Roer in een kommetje de azijn met de suiker net zolang tot de suiker volledig is opgelost. Voeg dan de olie toe en roer ook dit goed door de azijn heen. Zet de dressing even apart.
- Snij het harde uiteinde van de gele courgette af en maak met de spiraalsnijder lange slierten. Doe hetzelfde met de groene courgette.
- Doe de courgetteslierten in een mooie schaal en meng de twee kleuren door elkaar. Schenk de dressing er pas over vlak voordat je gaat serveren, zodat de courgette lekker knapperig blijft.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.