Door: Ben 11 februari 2018 Recepten
Deze salade van spitskool, wortel en rozijnen is heerlijk romig en past eigenlijk overal bij. En als je een restje overhoudt, kun je dit prima in de koelkast bewaren om de volgende dag bij de lunch te eten. Dan is het stiekem nog lekkerder.
Aantal personen: 4
Soort gerecht: bijgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediƫnten
- halve spitskool
- 2 wortels
- handvol rozijnen
Voor de dressing
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- handvol rozijnen
Bereiding
- Doe de rozijnen in een kommetje en schenk er zoveel warm water bij dat ze net onder staan. Laat dit 5 minuten staan. Laat ze dan goed uitlekken en afkoelen.
- Snijd de spitskool in dunne reepjes van circa 5 centimeter. Schraap de wortels schoon en snijd of rasp deze in ongeveer even grote reepjes als de kool. Doe beiden in een ruime kom en voeg de rozijnen toe.
- Doe de suiker en azijn in een kommetje en roer dit net zolang totdat de suiker volledig is opgelost. Meng in een ander kommetje de yogonaise met de yoghurt. Doe nu het azijnmengsel erbij en roer het goed door tot je een gladde dressing hebt.
- Voeg de dressing toe aan de kool en schep de salade om totdat alles goed is vermengd. Serveer de coleslaw meteen of zet hem afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.