Het is pepernoten hoogseizoen en tijd om een beetje te variëren. Bij deze een recept voor alle leeftijden: een tiramisu van pepernoten. De Tia Maria is optioneel en de koffie kan vervangen worden door chocolademelk. Zo kan iedereen ervan genieten. Een makkelijk recept om gezellig samen te maken en een heerlijke aanvulling voor pakjesavond.
Bereidingstijd: 20 minuten en 60 minuten in de koelkast
Aantal: 4 toetjes
Ingrediënten:
- 150 ml mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ tl speculaaskruiden
- 150 ml slagroom
- 1 el suiker
- 100 ml afgekoelde espresso of chocolademelk
- 25 ml Tia Maria (optioneel)
- 100 gram pepernoten
Voor de garnering:
- stukje pure chocolade
- cacao
- paar pepernoten
Bereiding:
- Klop de mascarpone los en meng met de vanillesuiker en speculaaskruiden.
- Klop de slagroom stijf samen met een eetlepel suiker en meng het met het mascarpone mengsel.
- Laat de helft van de pepernoten even weken in de koffie/chocolademelk (met Tia Maria)
- Verdeel de pepernootjes over vier glaasjes. Schep over de laag met pepernootjes een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernootjes in de koffie/chocolademelk en verdeel deze weer over de mascarpone.Verdeel tot slot het laatste beetje mascarponemengsel over de geweekte pepernootjes.
- Laat de tiramisu een uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de glaasjes met een beetje cacao, gehakte pure chocolade en (stukjes) pepernoot.
Vergeet tussendoor niet zo nu en dan te proeven.
Eet smakelijk!
xx Ella
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.