6 x Voorgerechten voor de kerst | Vlees, vis en vega

Een fijn kerstdiner begint natuurlijk met een mooi voorgerecht. En dat hoeft helemaal geen moeilijk gerecht te zijn, waar je uren voor in de keuken moet gaan staan. Juist de simpele voorgerechten, die je al eerder kunt voorbereiden, zijn het fijnst en maken vaak de meeste indruk. Wij hebben voor jullie 6 heerlijke recepten op een rijtje gezet, in de varianten vlees, vega en vis. Van elk twee, zodat je ook nog kunt kiezen. En het grootste deel van de ingrediënten haal je uiteraard gewoon op jouw favoriete markt. Hopelijk krijg je hiervan genoeg inspiratie om wat fijne voorgerechten voor de Kerst op tafel te zetten! Veel kookplezier alvast!

Vlees | Klassieke carpaccio

Deze heerlijke carpaccio van ossenhaas, gecombineerd met Parmezaanse kaas en rucola is niet voor niets een klassieker. De overheerlijke smaken combineren prachtig met elkaar. En het is binnen 10 minuten bereid!

Vis | Ceviche van coquilles

Voor de visliefhebbers is dit een geweldig gerecht! En het ziet er ook nog eens fantastisch uit op je bord. Een keer een andere manier om die prachtige coquilles te bereiden.

Vega | Carpaccio van rode biet

Wie zegt dat vegetariërs geen carpaccio kunnen eten? Deze variant met rode biet is minstens zo lekker en ziet er spectaculair uit. Dat wordt genieten!

Vlees | Mosterdsoep met prei en spekjes

Ook een klassieker onder de voorgerechten: mosterdsoep! En dan afgewerkt met zachte prei en krokante spekjes. Klink overheerlijk toch?

Vis | Heerlijke soep met visballetjes

Deze soep zullen jouw gasten niet snel vergeten. Eens wat anders dan de standaard gehaktballetjes. Echt een (kerst)feestje op tafel!

Vega | Tomatensoep

Eén van de lekkerste voorgerechten voor vegetariërs is een goed bereide tomatensoep. Met dit recept maak jij ze zeker blij. Beloofd!

Heb jij zelf nog goede tips voor snelle of gemakkelijke voorgerechten? We horen het graag!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen