6 x Hoofdgerechten voor de Kerst

Hoe lekker je voorgerecht en dessert tijdens het kerstdiner ook zijn, de hoofdgerechten stelen toch meestal wel de show! En dus is het wel belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn of enorm lang te duren, maar natuurlijk wel ontzettend lekker zijn. En als het er ook nog een supermooi uitziet, dan is het helemaal mooi. Wij hebben 6 hoofdgerechten voor jullie verzameld, onder andere van Hilde van Slowfoody, die zeker in de smaak zullen vallen tijdens de kerstdagen. Doe er je voordeel mee!

Gevogelte | Geroosterde kalkoen

Een klassieker voor Thanksgiving in de Verenigde Staten, maar hier in Nederland eten we hem graag tijdens de Kerst: geroosterde kalkoen. Wij geven een heerlijk recept, niet moeilijk, wel eentje om even bij te blijven!

Gevogelte | Eendenborst met portsaus

Volgens onze eigen Ben is dit niet alleen een bijzonder kerstwaardig recept, maar ook zeer geschikt voor een romantisch avondje.. Het is in ieder geval ontzettend lekker, dus zeker de moeite waard om te proberen!

Vis | Zalm met kruidenkorst

Voor de visliefhebbers hebben we een heerlijke zalm met kruidenkorst. Heel makkelijk, heel mooi en uiteraard heel erg lekker! En met de kruiden kun je natuurlijk variƫren naar eigen smaak.

Vis | Romig vispannetje

Een heerlijk, romig hoofdgerecht dat ontzettend goed combineert met allerlei bijgerechten. En in de hoofdrol diverse soorten vis! Wat wil je nog meer als echte visliefhebber?

Vegetarisch | Geroosterde hele bloemkool

Niet elk hoofdgerecht met Kerst hoeft te bestaan uit vlees, gevogelte of vis. Deze geroosterde hele bloemkool bewijst dat maar weer eens!

Vegetarisch | Risotto met paddenstoelen

Risotto is en blijft een elegant gerecht. Helemaal in combinatie met de aardse smaken van paddenstoelen. Met dit hoofdgerecht zit je gebakken deze Kerst!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen