Niks zo lekker op een warme zomerdag als een koud glaasje wijn of sangria. In Spanje weten ze daar allebei wel raad mee! Spaanse wijnen zijn meestal goed en helemaal niet zo duur in Spanje zelf. Ook voor een kan Sangria hoef je vaak niet ver te zoeken. In Nederland wordt het wat minder gedronken. Maar geen nood, het is heel makkelijk zelf te maken. De meeste ingrediënten haal je gewoon van jouw favoriete markt. Hieronder ons niet-zo-geheime recept. We hebben een versie mét en een versie zonder alcohol voor jullie. Je kunt Sangria ook met witte wijn bereiden, maar deze traditionele rode Sangria is toch wel favoriet.
Sangria met alcohol
Voor de variatie met alcohol gebruik je rode wijn en nog een andere drank naar keuze. Sommige varianten hebben Rum, anderen Grand Marnier of Licor 43. Die met Rum is onze favoriet.
Je hebt nodig:
1 citroen, 1 limoen, 1 sinaasappel, 1 appel, 350 milliliter rum, 100 gram suiker, een fles rode wijn en wat sinaasappelsap.
Zo maak je het:
Snijd de verschillende fruitsoorten in stukjes en doe ze in een kan of karaf. Voeg de Rum en suiker toe, roer het goed door elkaar en laat het een paar uur in de koelkast staan zodat de smaak goed in de vruchten trekt. Voor het serveren voeg je nog de wijn en sinaasappelsap toe. Als je ‘m nog niet zoet genoeg vindt voeg je wat extra suiker toe. En dan genieten maar!
Alcoholvrije Sangria
Liever de iets gezondere variant of willen de kinderen ook een glaasje? Sangria is ook hartstikke lekker zonder alcohol!
Je hebt nodig:
1 liter druivensap, 1 sinaasappel, 1 limoen, 1 perzik, 1 appel, een trosje witte druiven en 125 milliliter spa rood.
Zo maak je het:
Snijd het fruit in stukjes en meng alles – behalve de spa rood – in een kan of karaf. Laat nog even goed koud worden in de koelkast. Voor het opdienen voeg je pas de spa rood en eventueel nog wat ijsblokjes toe.
Spaans muziekje erbij en je zit gebakken!
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.