Stedentrip in Oostenrijk – 5 x de mooiste steden

Prachtige bergen, meren, watervallen en grotten. Oostenrijk heeft geweldige natuur waar je eindeloos kunt wandelen. Maar hoe zit het dan met Oostenrijkse steden? Wat nu als je geen zin hebt in een primitieve wandeling, maar mooie architectuur wilt bekijken, wilt shoppen of een terrasje wilt pakken? Gelukkig zijn ook de steden in Oostenrijk hartstikke mooi én authentiek.

De mooiste steden in Oostenrijk

Maar waar kun je dan het beste terecht met je toeristenoutfit en je camera om je nek? We noemen vijf van onze favoriete steden in Oostenrijk op!

Wenen

En laten we dan maar met de meest beroemde stad beginnen. Er is altijd wel iets te beleven in Wenen. Kijk je ogen uit met de mooiste gebouwen in barokstijl of bezoek de oudste dierentuin van de wereld in de tuinen van het voormalig keizerlijk paleis. De dierentuin komt uit 1752! Maar Wenen is ook hip, hipper, hipst! Ga overdag lekker shoppen om die avond je nieuwe outfit te showen in een van de trendy bars. De volgende dag kun je lekker uitbrakken in het gigantische Prater park. Vroeger het keizerlijk jachtterrein, nu een heerlijk park.

Innsbruck

Als je op zoek bent naar een typische bergstad, sla dan Innsbruck zeker niet over. Het is een mooie uitvalsbasis voor wandelingen en mountainbiketochten in de bergen. Daarna kun je lekker losgaan in de winkelstraat, een terrasje pakken (met uitzicht op de bergen) of rondstruinen in het oude centrum.

Linz

We rijden door naar één van de meest moderne steden. Linz is nét even anders dan de andere beroemde steden in Oostenrijk, dankzij z’n opvallende voorliefde voor technologie. Dat zie je aan de gebouwen, zowel als aan de musea. Bezoek bijvoorbeeld het Ars Electronica Center met de beste interactieve tentoonstellingen met futuristische kunst. Natuurlijk is Linz ook geen jonkie, en heeft het zeker ook mooie historische gebouwen.

Klagenfurt am Wörthersee

Sla ook zeker dit charmante stadje niet over. Klagenfurt heeft namelijk het beste van twee werelden; de gezellige sfeer van een stad én de mogelijkheid om lekker in de buitenlucht te zwemmen. Klagenfurt ligt aan het grootste en warmste Alpenmeer; Wörthersee. Daarnaast heeft de stad ook een geweldig oud centrum. Hiervoor heeft het zelfs meerdere onderscheidingen gekregen.

Salzburg

En dan natuurlijk Salzburg, met z’n geweldige kastelen en burchten. Salzburg staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst. Hier ben je niet zomaar uitgekeken! En natuurlijk moet je ook even langs het geboortehuis van Mozart. Doe daarna een drankje in het gezellige oude centrum of struin langs kleine steegjes met lokale winkeltjes.

Viel spaß!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen