Oktoberfest van de markt

Jawel, oktober is weer hier! En met oktober is natuurlijk ook de herfst écht gearriveerd. Dacht je dat je nu een mooi excuus had om lekker voor de kachel te kruipen met warme chocolademelk en een goed boek? Nee hoor! Oktober is namelijk ook de maand van een van de grootste feesten van het jaar. Want niemand kan in oktober zo goed feesten als de Duitsers. Uiteraard tijdens Oktoberfest!

Oktoberfest

Oktoberfest is een jaarlijks, gigantisch feest dat oorspronkelijk uit München komt. En wat ooit al groots begon, is nu uitgegroeid tot iets nog veel groters. Letterlijk miljoenen mensen bevinden zich eind oktober in een van de vele biergartens bij onze fijne Duitse buren. En naast dat ze zo goed zijn in bier, zijn ze daar ook een kei in lekker eten. De curryworsten en krakelingen vliegen je daar – na genoeg biertjes – bijna letterlijk om de oren. 

Oktoberfest op jouw favoriete markt

Maar ook zonder een tripje naar Duitsland kun je meedoen aan deze grootse Duitse traditie. Haal die curryworsten gewoon naar huis! En daarvoor moet je natuurlijk bij jouw favoriete markt zijn. Voor een lekker broodje worst ben je al snel aan het goede adres. Maar wat hebben ze eigenlijk nog meer voor lekkers wat je ook op de befaamde Oktoberfesten kunt scoren? 

Waar moet je zijn voor…

Wurst

Oké, laten we beginnen bij het begin. De Duitse Wurst is namelijk wel écht een klassieker. Ook in de winter wordt er in Duitsland naar hartelust gebarbecued. Let wel op, de currywurst kun je niet zomaar op een broodje eten. Die wordt namelijk in stukjes gesneden. En vergeet de kerriepoeder niet! Op jouw favoriete markt haal je zo je favoriete soorten worst bij de vleeskraam.

Pretzels

Met een beetje geluk kun je op jouw favoriete markt ook een heerlijk versgebakken pretzel vinden. Lekker Duits, lekker zout en gewoon ó zo lekker! Haal ze van de broodkraam in huis voor de stevige trek en het echte Duitse gevoel. 

Koude hapjes

Ook in Duitsland houden ze van borrelen. Tijdens Oktoberfest haal je heerlijke stukjes vleeswaren, augurk en roggebrood. Stel makkelijk je eigen Kalte Platte samen op jouw favoriete markt. Dat wordt borrelen geblazen!

Hänchen

Om het Duitse feestje compleet te maken ga je door naar de poelier op jouw favoriete markt voor een lekker vers Hänchen. Een typich Oktoberfestgerecht. Deze kippetjes zijn heerlijk gekruid en worden aan het spit gegrild. Eet hem tijdens Oktoberfest als snack of hoofdgerecht.

Prost!

 

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen