Het seizoen van de rookworst!

Op het moment dat de ‘r’ weer in de maand zit, starten slagers massaal met het maken van winterse producten. Een echt winters product is natuurlijk de rookworst en het goede nieuws is dat de verkoop van deze heerlijke worst weer is begonnen!

De rookworst

Een rookworst is één van de oudste worstrecepten die er zijn. Het is een echt traditioneel Nederlands product. Vlees wordt gemengd met specerijen en zout en dit wordt in een omhulsel gestopt. Vroeger was dit omhulsel een natuurlijke darm, tegenwoordig wordt hier ook rundercollageen voor gebruikt. Ondanks dat het een erg oud recept is, is en blijft het nog steeds een van de populairste worsten die er zijn. 

Rookworstenseizoen?

Op de site van de Keurslagers wordt aangegeven dat zij in de week van 1 oktober altijd beginnen met het zogenoemde ‘rookworstenseizoen’. Maar eigenlijk heeft de rookworst helemaal geen seizoen. Dit traditioneel Nederlandse product kan het hele jaar door bereid worden. Vaak gebeurt dit alleen niet, omdat de worsten in de zomer weinig worden verkocht. Als het wat kouder wordt, gaan mensen massaal stamppotten maken en bij een stamppot hoort natuurlijk een heerlijke rookworst. 

We kunnen dus zeggen dat rookworsten geen echt seizoen hebben, want ze kunnen het hele jaar door gemaakt worden. Omdat rookworsten vaak gegeten worden bij stamppotten en mensen dit vaak alleen eten met winters weer, kunnen we wel stellen dat rookworsten een winters product zijn.

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen