Maak Pasen compleet met deze brunchgerechten

Zoals tijdens zoveel feestdagen speelt lekker gezellig eten ook een grote rol met Pasen. We wisselen de lange avonden met zorgvuldig gekookte warme maaltijden in voor frisse, zoete brunchgerechten. En we ruilen een rood wijntje om voor hippe brunchcocktails zoals Mimosa’s.

Heb je hippe millenial vrienden die graag van het goede leven genieten? Met Pasen maak je pas echt indruk met mooie Instagram-waardige brunchgerechten.

Onmisbare brunchtoppers

Daarom hier onze selectie brunchgerechten van de markt. Niks broodje kaas. We gaan voor grootser en uitgebreider! Voor de ingrediënten moet je op jouw favoriete markt zijn. En nodig zoveel mogelijk vrienden uit voor de gezelligheid!

Hamrolletjes

Een simpele topper is verse serranoham met een sliertje komkommer, wat roomkaas en een blaadje rucola. Even oprollen en mooi uitstallen maar!

Wentelteefjes

Natuurlijk kunnen wentelteefjes niet ontbreken aan een ultieme paasbrunch. Kluts kwee eieren en 250 milliliter melk door elkaar. Voeg ook één of twee eetlepels suiker toe voor een extra zoet smaakje. Laat sneetjes wit brood hier even in liggen en bak ze daarna mooi bruin in een pan. Voeg nog wat kaneel of stroop toe.

Egg in avocado

Ei en avocado zijn natuurlijk allebei van zichzelf al toppers. Dus waarom niet combineren? Halveer de avocado, verwijder de pit en schep er ongeveer een eetlepel vruchtvlees uit. Leg de avocado in een ovenschaal of op een bakplaat en breek een ei boven de kuiltjes van de avocado. Leg dit zo’n kwartier tot twintig minuten in de oven op 220 graden. Voeg naar smaak nog wat zout, peper en stukjes bacon of kaas toe.

Scones

Scones zijn onmisbaar tijdens elke brunch. Zorg dat je ze in huis haalt dus! Of maak ze zelf. Je hebt nodig: 500 gram bloem, 90 gram suiker, 5 theelepels bakpoeder, 75 gram boter, 2 eieren, 175 milliliter karnemelk en een halve theelepel zout.

Gooi de bloem, suiker, het bakpoeder en het zout bij elkaar in een kom. Voeg klontjes boter toe en mixen maar. Het moet een beetje grof worden. Voeg dan de eieren en karnemelk toe en kneed tot een mooi samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot ongeveer 2 centimeter dik. Steek hier rondjes deeg uit van ongeveer 5 centimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones nog met wat losgeklopt ei en bak ze ongeveer een kwartier op 200 graden in een voorverwarmde oven.

Voeg (zelfgemaakte) lemon curd en clotted cream toe voor de echte scone-experience!

Homemade pancakes met vers fruit

Nederland is een echt pannenkoekenland! Voor de brunch zoeken we het echter in de Amerikaanse ‘Pancakes’. Het verschil? Deze zijn een stuk dikker en kleiner. Je stapelt ze op en eet ze als een soort pannenkoekentorentje. En natuurlijk met een lekkere Amerikaanse hoeveelheid stroop, suiker of vers fruit. Pancakes zijn heerlijk met bijvoorbeeld verse bosbessen, frambozen of aardbeien.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen