Wist je dat er verschillende superfoods te vinden zijn op jouw favoriete markt? Zoals verschillende zaden, noten en vette vis? Maar wat je misschien nog niet wist is dat knoflook ook de naam superfood mag dragen. Maar wat is er dan zo super aan deze scherp smakende look? Het is goed voor je immuunsysteem en verlaagt je bloeddruk en cholesterol. Maar naast dat alles is het gewoon een heerlijke smaakmaker. Met een beetje knoflook kun je zelfs de saaiste gerechten tot iets lekkers omtoveren. Is de smaak van rauwe knoflook toch iets teveel voor je? Bak ‘m dan wat langer mee zodat de smaak wat milder wordt. Maar je kunt meer met knoflook dan meebakken of rauw eten.
Probeer bijvoorbeeld eens gepofte knoflook. Hiermee creëer je een totaal andere smaak dan met de rauwe variant. In plaats van een scherpe en harde smaak krijg je een zachte, zoetige en romige smaak. Deze zoetere variant bereik je door de knoflook zo’n 35 minuten in een oven op 200 °C te garen. Voeg wel een beetje olijfolie toe als je ‘m wilt poffen. En wat kun je dan zoal met je gepofte knoflook? Smeer je favoriete etenswaren ermee in. Gepofte knoflook is bijvoorbeeld heerlijk met een stuk gegrilde kip, door je zelfgemaakte hummus, op gegrilde groenten of zelfs als broodbeleg.
Maar naast poffen kun je knoflook ook frituren. Gefrituurde knoflook smaakt, net als gepofte, een stuk milder. Een stukje gefrituurde knoflook heeft echter wel een heerlijk knapperige bite die moeilijk te weerstaan is. Pers de knoflook niet voordat je gaat frituren maar snijd ‘m in stukjes of plakjes en frituur tot hij goudbruin is. Heerlijk voor op bijvoorbeeld een carpaccio of als broodbeleg.
Dus snel jouw favoriete markt op voor wat broodnodige knoflook! Je omgeving zal je misschien niet heel dankbaar zijn, maar je lichaam en smaakpapillen zeker wel.
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.