In Nederland kennen we veel internationale, nationale, dagen-van-de…–dagen. En natuurlijk kan een Internationale Pizzadag daar niet aan ontbreken! Op 16 februari vieren we dit onmisbare stukje voedsel. Toevallig twee dagen na de meest romantische dag van het jaar. Mocht je Valentijnsdag dus toevallig een dag of twee later vieren.. dan zit je gebakken! Misschien gaat liefde uiteindelijk toch door de maag?
Simpel met de kinderen
Maar mocht je op de woensdagmiddag lekker met de kinderen aan de slag willen gaan, dan hebben we voor Internationale Pizzadag nog wel wat leuke tips. Geen ingewikkelde pizzabodem waarmee je diepe indruk kan maken op je Italiaanse verre familielid. Nee, deze Pizzadag houden we het lekker simpel en kindvriendelijk.
Kies je bodem
Bepaal eerst wat voor bodem je wilt gebruiken, want pizza kun je ook met een andere basis dan deeg maken. Verschillende soorten brood bijvoorbeeld. Of wat dacht je van wraps of bladerdeeg? Hartstikke makkelijk om te maken en ó zo lekker! We noemen een paar van onze favoriete, lekker makkelijke pizzacombi’s voor je op. Ga vervolgens langs jouw favoriete markt voor wat verse ingrediënten en zet deze in verschillende bakjes op tafel. Dan kunnen de kinderen lekker losgaan!
(Pita)broodjes
Harde broodjes of pitabrood met pizza-beleg is erg simpel om te maken en lekker toegankelijk voor de kleintjes. Snijd het broodje doormidden, smeer er lekker veel tomatensaus op, beleg met je favoriete ingrediënten en natuurlijk flink wat kaas. Even de oven in en je kunt al smullen.
Turks brood
Hetzelfde geldt voor Turks brood. Dit zorgt voor een lekker luchtige pizza. Snijd het brood doormidden en in de lengte voor een goed stuk pizzabodem. Deze hoeven eigenlijk helemaal niet lang in de oven omdat het brood natuurlijk al gaar is. Zodra de kaas is gesmolten, is het brood ook al lekker knapperig en klaar om van te genieten.
Bladerdeegpizza
Voor een lekker grote plaatpizza vouw je wat stukken bladerdeeg uit. Leg ze op een bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en zet ze even kort in de oven (200 graden) voordat je begint met beleggen. Op deze manier wordt de bodem al wat luchtig en krijg je niet zo’n last van een vochtig resultaat. Na het beleggen doe je ze weer terug de oven in en kun je smullen!
Wrappizza
Zijn de bovenstaande pizza’s wat te dik en machtig voor de kleintjes? Met een wrappizza los je dit zo op. Ook deze beleg je heel simpel met wat tomatensaus, Italiaanse kruiden en al je favoriete ingrediënten. Heel eventjes de oven in en je wrappizza is klaar! Om het eten wat makkelijker te maken kun je hem natuurlijk ook dubbelvouwen voor het opeten.
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.