De meeste vleeseters zijn het hier wel over eens; de hamburger is superlekker! Daar is bar weinig onenigheid over. Maar over de hamburger-combinaties is nog wel wat discussie mogelijk. Simpel, met wat sla, tomaat en ketchup? Of wat ingewikkelder met 3 soorten kaas, champignons, eieren of nog meer vlees? Of natuurlijk de veelbesproken Hawaii combinatie.
Combinaties genoeg
In elk geval zijn er genoeg combi’s. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken. Maar laten we eerlijk zijn, niet álles werkt. Er zijn zeker wel wat horrorcombinaties te bedenken die je zelfs je vijanden niet zou voorschotelen. Maar laten we ervan uit gaan dat je juist je vrienden te eten krijgt.
Dus, wat wordt het?
Wat doe je dan met je vers gescoorde – nog lege – hamburger? Wat zijn nu wél echt goede en bijzondere combinaties? We hebben een paar leuke combi’s voor je op een rijtje staan. En dan moet je natuurlijk wel echt verse producten gebruiken. Op jouw favoriete markt vind je de meeste wel.
We hebben het hier alleen nog maar over de hamburger met rund. Visburgers, kipburgers, lamsburgers, vegetarische burgers, veganistische burgers, het kan allemaal. Maar we houden het voor nu nog even simpel bij de gouwe ouwe klassieke rundburger. Mét een wat minder klassiek tintje dan!
De fruitige hamburger
Laten we maar meteen met een speciale beginnen. De hamburger met appel en kaas. Plakjes gegrilde appel geven een heerlijk fris tintje aan je klassieke hamburger! Snijd een (groene) appel in dunne plakjes en grill die even kort voordat je ze op je burger belegd. Nog wat mosterd- of cheddarkaas erbij (wel even lekker laten smelten op je burger) en je hebt een hamburger met heerlijke toppings. Voeg naar smaak ook nog wat bosui en cherrytomaatjes toe.
Ook als je graag even van de gluten wegblijft kun je bij appel zijn. Snijd een appel doormidden, verwijder het klokhuis en gebruik de zijkanten van de appel als broodje. Grill hem van tevoren wel even lekker.
Geen fan van appel? De klassieke Hawaii combinatie doet het natuurlijk ook altijd goed – al is niet iedereen fan. Ananas, gesmolten kaas en vlees. Heerlijk, als je het ons vraagt!
De blauwe hamburger
Blauwe kaas; je houdt ervan of je haat het. We love it! En het is heerlijk op een broodje hamburger. Voeg ook nog wat bacon en veldsla toe en geniet van je pittige cheeseburger.
De Duitser
Voor even wat cultuur van onze Duitse buren, hier een lekkere vullende hamburger met extra vlees. Beleg ‘m met wat curryworst, mosterd, ui en Sauerkraut. Voeg ook nog kaas toe voor wat extra pit. En vergeet natuurlijk niet nog wat extra currysaus!
De Hangover
Maak jezelf na een avondje stappen extra blij met deze fijne vette hap. Beleg je broodje hamburger met een gebakken ei, kaas, bacon, ui, sambal en naar smaak mayo of ketchup. En dan natuurlijk nog wat sla voor de broodnodige vitamientjes 😉
De Nachoburger
Gek op nacho’s? Gek op hamburgers? Dan moet je bij deze zijn. Beleg je hamburger met guacamole (zelf gemaakt is natuurlijk het lekkerst), een mengsel van mais, blokjes tomaat, rode peper en ui, chilisaus, crème fraîche en natuurlijk nacho’s! Gezond is deze zeker niet, maar lekker dat ie is! Tip: vervang je broodje met een Mexicaanse tortilla voor een extra Mexicaans tintje.
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.