In de zomer hebben we de barbecue. Heerlijke, lange avonden met lekker eten, goed gezelschap en lekker lang tafelen. Mis je het al? Gelukkig gaan we in de winter gewoon onverslagen door met de kleine indoor-variant van de barbecue. Het is weer tijd om het gourmetstel erbij te pakken! Daarbij gaan dingen natuurlijk net een beetje anders. Ten eerste is het niet nodig dat één persoon boven de bloedhete barbecue de rest van eten voorziet. Met een gezellig avondje gourmetten zit je allemaal in de gevarenzone van hitte en opspringende stukjes vet (het moet wel een beetje spannend blijven natuurlijk). Dit voegt wel wat toe aan het gezelligheidselement. Je neemt lekker uitgebreid de tijd je eigen eten te maken, maar wel echt samen. Als vegetariër is het daarom ook allemaal wat simpeler met je eigen pannetje.
Voor zo’n ultiem avondje gourmetten hoef je slechts jouw favoriete markt op voor de onmisbare ingrediënten. En wat zijn de onmisbare ingrediënten dan? Als je het ons vraagt is dat vooral een kwestie van kwaliteit. Echt verse ingrediënten die met zorg zijn uitgezocht. Zorg in elk geval dat je vlees van goede kwaliteit is. Ook verse vis is een absolute aanrader op het gourmetstel. Zet voor de broodnodige vitamientjes (en de afwisseling van al dat vlees) ook een salade op tafel. Leuk is om iedereen die ook zelf samen te laten stellen. Zet verschillende bakjes met groenten, spekjes, croutons, kaas en pitten en zaden op tafel. Vergeet ook de dressing niet. En natuurlijk versgebakken brood met (zelfgemaakte) kruidenboter om het helemaal af te maken. Zo kan iedereen écht hun eigen ultieme maaltijd in elkaar draaien, maar dan in de meest gezellige sfeer mogelijk.
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.