De must-see’s in Nederland

Ben je deze vakantie lekker op de camping, in een huisje of hotel in eigen land te vinden? Prima keuze! Hoewel het weer soms wat onvoorspelbaar kan zijn, is het in Nederland heerlijk vertoeven in de zomer. En mocht het weer dan écht slecht worden, dan rijd je ook zo weer naar huis. Eigenlijk is het ook een beetje zonde dat we vaak zoveel mogelijk must-see’s van andere landen zien, maar de Nederlandse schoonheden soms overslaan. Niet cultureel genoeg? Of niet mooi genoeg? Niks is minder waar. Nederland heeft zo z’n eigen prachtige plekjes. Ben je dit jaar dus toerist in eigen land? Super! Volg de horde buitenlandse toeristen naar de mooiste en leukste hoekjes van het land! We noemen er een paar voor je op.

De mooiste Nederlandse steden

Om maar meteen te beginnen met de mooiste steden van het land. We zijn namelijk best wel heel goed in het bouwen van steden. Hoog tijd voor een stedentripje dus! Onze favoriete must-see’s:

Kom je zelf niet uit Amsterdam? Dan voel je je daar pas écht toerist. Ga de grachten op, loop over de Wallen en sla natuurlijk het Rijksmuseum, Van Gogh Museum of Anne Frank huis niet over.

Om meteen door te gaan naar de grote rivaal van Amsterdam; Rotterdam.Ook dit is een prachtige stad met veel water, een gigantische haven en mooie architectuur.

Verder naar Den Haag met z’n mooie architectuur, wolkenkrabbers en mooie pleinen. Vergeet niet bij het Mauritshuis en Binnenhof te gaan kijken. Ook Madurodam en Scheveningen zijn zeker een bezoekje waard. En sla natuurlijk ook het nabijgelegen Delft niet over.

Als we verder naar het zuiden afreizen komen we in Maastricht terecht voor een mooie combi tussen oud en nieuw. Wandel over de oude keienstraatjes en bezoek de beste musea.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er zijn nog zoveel mooie steden te vinden in ons landje. Wat is jouw favoriet?

Waddeneilanden

Ga je liever voor natuur, duinen en strand? Dan zijn de Waddeneilanden jouw place to be! Je kunt er enorm goed vogels kijken, wandelen, fietsen, zwemmen en genieten van de rust tussen de duinen.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Ook de Nieuwe Hollandse Waterlinie is zeker een toeristisch bezoekje waard. Het gebied is genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedstatus. En niet voor niks! Het is een prachtig gebied met veel schattige dorpjes, indrukwekkende forten en recreatiemogelijkheden.

Giethoorn

Over water gesproken, bezoek zeker eens het dorp waar de bushaltes ook in het Chinees vertaald zijn. Er komen niet voor niks zoveel toeristen op ‘het Venetië van het noorden’ af.

Kinderdijk

Meer weten over de traditionele molens van Nederland? In het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk ben je aan het goede adres. Deze molens zijn niet alleen voor toeristen, maar ook zeker voor onszelf echte must-see’s!

Kaasmarkt in Alkmaar

Natuurlijk moeten we in dit lijstje ook een leuke markt inbrengen! En dit is wel een hele bijzondere. De kaasmarkt vind je iedere vrijdagochtend in Alkmaar. Het is een geweldig schouwspel met het hele plein vol kazen en kaasdragers. Deze markt stamt af van ergens in het jaar 1600. Wanneer precies, is wat onduidelijk.

Hoge Veluwe

Voor nog meer prachtige must-see’s moet je op de Hoge Veluwe zijn. Je vindt hier van alles aan diersoorten, zandduinen, bosgebied en de mooiste planten. Ga op pad met een van de vele witte fietsen! Natuurlijk kun je hier het Kröller-Müller Museum niet overslaan.

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen