5 Onmisbare bezienswaardigheden in Denemarken

Deze week zijn we voor onze vakantie in Denemarken. En daar moeten we natuurlijk álles bekijken wat een beetje de moeite waard is.

Dit Scandinavische land is eigenlijk verrassend dichtbij Nederland. Het is dan ook best populair onder ons Nederlanders. Vooral dankzij de veiligheid, natuur en rust.

Maar dit land is niet alleen onder natuurliefhebbers populair. Het heeft veel moois voor zowel kinderen als volwassenen. Heb je deze zomer dus een tripje naar Denemarken gepland? Dan heb je een goede keuze gemaakt! We lichten vijf van onze highlights voor je uit.

De Waddeneilanden

Ja, net als Nederland en Duitsland heeft ook Denemarken Waddeneilanden. Voor de bewoonde versies moet je in Rømø, Fanø en Mandø zijn. De populairste van deze drie is Fanø. Hier vind je een gigantisch strand van zo’n zeventien kilometer lang en 500 meter breed. Voor een iets avontuurlijker eiland ga je naar Mandø. Om er te komen moet je een dijk oversteken die twee keer per dag wordt overspoeld tijdens vloed. Dan voel je je pas echt op een eiland!

Legoland

Voor de kinderen (en volwassenen) is Legoland ook een echte highlight. Daarvoor moet je richting Billund. Hier kun je naar hartenlust bouwen en bewonderen. Sla ook het stukje Miniland niet over. Dit is een soort Madurodam, maar dan natuurlijk helemaal van Lego gemaakt. Dit is overigens ook hoe Legoland begon; als alleen dit miniland.

De hoofdstad

Natuurlijk kun je een tripje naar Kopenhagen ook niet overslaan. En hoe ontdek je deze leuke stad het beste? Gewoon op z’n Hollands, met de fiets. De stad is vol fietspaden. Zo fiets je zo door naar het Tivoli pretpark, een verse vismaaltijd aan de kade van Nyhavn en het Frederiksborg Slot. Om maar een paar dingen op te noemen.

De Vikingen

Ben je benieuwd hoe de echte Vikingen vroeger leefden? Hier leer je op verschillende plekken in het land wat over. Ga naar Roskilde voor het Vikingschipmuseum en bekijk hun collectie gerestaureerde, prachtige Vikingschepen. Of rij door naar het historische Ribe voor het Vikingmuseum en het Vikingcenter. Daar kun je van alles leren en bekijken over hoe de Vikingen vroeger leefden en werkten.

Groenland

Hiervoor moet je wel een heel stuk doorreizen, maar deze kolonie van Denemarken is zeker wel het benoemen waard. Vooral dankzij z’n kenmerkende prachtige natuur, sledehonden, gletsjers en visserij. In Nuuk (de hoofdstad) vind je welgeteld twee paar stoplichten. Meteen ook de enige stoplichten op het eiland. Voor een écht heerlijk afgelegen gevoel moet je dus hier zijn.

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen