Zalmfilet met knapperige korst | Hoofdgerecht Kerst

Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens de Kerst geen vlees te serveren. Ze wijken uit naar een mooi stuk vis of kiezen voor vegetarisch. Dit recept voor zalmfilet met een knapperige korst van panko en knoflook is een heerlijk alternatief voor die klassieke geroosterde eend, kip of kalkoen. En lekker is hij ook nog eens!

Ingrediënten

600 gram zalmfilet aan één stuk
1 teentje knoflook, uitgeperst
rasp van 1 citroen
sap van een halve citroen
25 gram panko (paneermeel)
1 eiwit

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en vet een ovenschaal licht in met olie. Leg de zalm erin en maal er verse peper en zeezout overheen. Snijd de overgebleven halve citroen in dunne plakjes.
  2. Meng de uitgeperste knoflook met de citroenrasp, het sap van de halve citroen en de panko. Klop het eiwit even los met een garde en meng dit door het panko-mengsel heen.
  3. Verdeel het panko-mengsel over de zalm en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Houd voor een dik stuk zalm 20 minuten aan en voor een platter stuk 15 minuten.
  4. Serveer de zalm met de dunne schijfjes citroen, een lekkere salade en hasselback krieltjes.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen