Klassieke hutspot met (vegetarische) worst

Een recept dat in menig Nederlands gezin regelmatig op tafel komt in de winter: hutspot! En ook een recept dat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Wij geven jullie onze versie van deze heerlijke stamppot. Geniet ervan!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 kilo kruimige aardappels
400 gram uien
500 gram winterwortel
75 gram ongezouten roomboter
1½ liter water
2 (vegetarische) rookworsten
100 ml volle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Snipper de uiten, schil de wortels en snijd in stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime kookpan en fruit de ui op middelhoog vuur tot deze glazig ziet. Voeg de stukjes wortel toe en bak een paar minuten mee. Doe de aardappelen, het water en een flinke snuf zout erbij in de pan en breng alles aan de kook. Laat dit 20 minuten koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af en doe de deksel even op de pan, terwijl je de melk op laag vuur verwarmt.
  2. Stamp de aardappelen, wortels en uien met een stamper tot puree. Voeg de warme melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat extra zout. Verwarm ondertussen de (vegetarische) rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze bij de hutspot. Geef er eventueel nog wat uitgebakken spekjes en een zelfgemaakte jus bij.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen