Zalm met kruidenkorst | Kerst hoofdgerecht

Veel mensen serveren tijdens de Kerst het liefste vlees of gevogelte. En dat terwijl een goed bereid stuk vis ook onvoorstelbaar lekker kan zijn en er heel erg mooi uit kan zien. Deze zalm met kruidenkorst is zo’n voorbeeld. Heel erg makkelijk om te maken, amper voorbereidingstijd nodig en het ziet er spectaculair uit. Oh ja, en ook nog eens heel erg lekker!

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 15-20 minuten oventijd

Ingrediƫnten

650 gram verse zalmfilet aan 1 stuk
30 gram panko
10 gram peterselie + extra om te garneren
10 gram verse oregano
10 gram verse tijm
1 teentje knoflook, uitgeperst
Rasp van 1 citroen
zout en peper
1 eiwit, losgeklopt

Verder heb je nodig
Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal licht in met neutrale olie.
  2. Hak de peterselie, oregano en tijm fijn. Meng in een kom de panko met de fijngehakte kruiden, de uitgeperste knoflook en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper en meng er dan de losgeklopte eiwit doorheen.
  3. Leg de zalmfilet in de ingevette ovenschaal, maal hier verse peper en zout overheen en verdeel het kruidenmengsel hier overheen.
  4. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 15-20 minuten gaar.
  5. Haal de zalm uit de oven, verplaats hem naar een mooie schaal en garneer met wat fijngehakte peterselie en partjes citroen.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen