Romig vispannetje | Kerst hoofdgerecht

Voor wie een keer iets anders wil, of voor wie juist hartstikke gek is op vis en dit liever eet tijdens het kerstdiner. Precies voor die mensen hebben wij dit jaar twee hoofdgerechten voor het kerstdiner met vis bedacht. Naast de zalm met kruidenkorst heeft Hilde van Slowfoody ook dit heerlijk romig vispannetje voor ons samengesteld. Met alle fijne bijgerechten kun je dit hartstikke goed op de kersttafel zetten en alle visliefhebbers een enorm groot plezier doen!

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten

200 gram zalm
200 gram witvis (kabeljauw, pangasius o.i.d.)
200 gram grote garnalen
200 gram oesterzwammen
250 gram diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
1 sjalot
teentje knoflook
150 ml droge witte wijn
200 ml room
verse dille
zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 5 bij 5 centimeter en snijd de oesterzwammen in reepjes. Snipper het sjalotje en pers de knoflook uit.
  2. Zet een hapjespan/braadpan op matig vuur en doe hier een eetlepel olie in. Fruit het sjalotje hierin tot het glazig ziet en voeg dan de knoflook toe. Doe na 2 minuten de reepjes oesterzwam erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de uitgelekte (!) spinazie toe en roer alles goed door.
  3. Schenk nu de wijn in de pan en daarna de room. Breng het geheel aan de kook, leg de vis in de saus en draai het vuur dan iets lager. Wanneer de vis gaar is en de saus een beetje is ingedikt, breng deze dan op smaak met zout en peper. Garneer het romig vispannetje met de verse dille.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen