Stamppot spruitjes

Dit recept voor stamppot spruitjes is perfect voor de liefhebbers, maar ook zeker voor de haters van spruitjes! Het kon wel eens de manier zijn om je (klein)kinderen nu eindelijk eens aan die kleine groene kooltjes te krijgen. Want ze zijn echt heel erg gezond en stiekem ook nog eens hartstikke lekker. Dikke tip om dit recept gewoon eens uit te proberen dus!

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 kilo aardappelen, iets kruimig
500 gram spruitjes
25 gram roomboter
50 gram spekreepjes
melk
peper en zout
2 rookworsten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water, met flink wat zout, gaar.
  2.  Haal ondertussen de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd het onderkantje eraf en halveer ze. Laat ze de laatste 10 minuten meekoken met de aardappelen.
  3.  Bak de spekreepjes in een pan, zonder toevoeging van olie of boter, gaar en knapperig. Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Verwarm ondertussen ook de rookworsten.
  4.  Giet de aardappelen en spruitjes af, stamp ze door elkaar en voeg de boter toe. Voeg wat melk toe om het smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de stamppot spruitjes met de uitgebakken spekjes en rookworst.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen