Stamppot spitskool

Een heerlijke stamppot met nog iets knapperige spitskool en de verrassende smaak van zongedroogde tomaatjes als vervanger voor spekreepjes. Echt een superlekkere twist op de ‘standaard’ stamppot spitskool die je misschien al kent. Mocht je het gerecht helemaal vegetarisch willen maken, dan kun je uiteraard vegetarische rookworst gebruiken.

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

1250 gram aardappels, iets kruimig
1 spitskool
8 zongedroogde tomaatjes
+/- 50 gram roomboter
melk
2 (vegetarische) rookworsten
peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water, met flink wat zout, gaar.
  2. Snijd ondertussen de spitskool in reepjes en roerbak deze in de helft van de boter in ongeveer 5 minuten tot ze wat zachter zijn, maar nog wel een bite hebben. Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en warm de rookworsten langzaam op.
  3. Giet de gare aardappelen af en stamp ze grof, voeg de rest van de boter toe en net zoveel melk als nodig is om een goede consistentie te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de reepjes kool en zongedroogde tomaat door de puree en serveer de stamppot spitskool met de warme (vegetarische) rookworst.

Eet smakelijk!

Heb je na het eten van deze stamppot spitskool zin gekregen in nog een verrassend gerecht? Kijk dan zeker eens naar dit recept!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen