Quiche met kastanjechampignons, gorgonzola en walnoten

Quiche is een beetje een ondergewaardeerd gerecht. Maar het is een perfecte maaltijd om alvast vooruit te maken en een paar dagen later weer te kunnen eten. Ook kun je in een quiche doen wat je maar lekker vindt. Improviseer! Zo kan je bijvoorbeeld in deze versie de gorgonzola vervangen voor een zachte, milde geitenkaas.

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden + 35-40 minuten oventijd

Ingrediënten

125 ml verse slagroom
1 rode ui
50 g ongezouten roomboter
500 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
5 takjes tijm
270 g vers bladerdeeg
4 middelgrote eieren
60 g ongebrande walnoten
150 g gorgonzola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm licht in met boter of olie.
  2. Snipper de ui en knoflook en bak op een middelhoog vuur in een scheutje olijfolie.
  3. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en ris de tijm. Laat deze meebakken bij de ui en knoflook.
  4. Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork gaatjes over de hele bodem.
  5. Klop de eieren samen met de slagroom los. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het bladerdeeg. Verdeel dan de kastanjechampignons, gorgonzola en walnoten over het eimengsel.
  6. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak deze in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of hij in het midden ook gestold is. Serveer de quiche met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen