Quiche is een beetje een ondergewaardeerd gerecht. Maar het is een perfecte maaltijd om alvast vooruit te maken en een paar dagen later weer te kunnen eten. Ook kun je in een quiche doen wat je maar lekker vindt. Improviseer! Zo kan je bijvoorbeeld in deze versie de gorgonzola vervangen voor een zachte, milde geitenkaas.
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden + 35-40 minuten oventijd
Ingrediënten
125 ml verse slagroom
1 rode ui
50 g ongezouten roomboter
500 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
5 takjes tijm
270 g vers bladerdeeg
4 middelgrote eieren
60 g ongebrande walnoten
150 g gorgonzola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm licht in met boter of olie.
- Snipper de ui en knoflook en bak op een middelhoog vuur in een scheutje olijfolie.
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes en ris de tijm. Laat deze meebakken bij de ui en knoflook.
- Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork gaatjes over de hele bodem.
- Klop de eieren samen met de slagroom los. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het bladerdeeg. Verdeel dan de kastanjechampignons, gorgonzola en walnoten over het eimengsel.
- Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak deze in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of hij in het midden ook gestold is. Serveer de quiche met een frisse salade.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.