Gevulde portobello met spinazie en kruidenkaas

Een Portobello is de perfecte paddenstoel om te vullen. Van zichzelf is hij al ontzettend aromatisch, en met de juiste vulling maak je er helemaal een smakelijk gerecht van. Wij vulden hem met een mengsel van spinazie, kruidenkaas en pijnboompitten. Echt genieten hoor! En je kunt deze Portobello natuurlijk ook prima op de barbecue klaarmaken.

Soort gerecht: hoofdgerecht/bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + 15 minuten oventijd

Ingrediƫnten

4 Portobello’s
50 gram pijnboompitten
1 sjalotje
teentje knoflook
500 gram verse, gewassen spinazie
150 gram kruidenkaas
50 ml room
zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in. Verwijder de stelen van de Portobello’s, maar gooi ze niet weg. Leg de hoeden van de paddenstoelen met de onderkant naar boven in de ingevette ovenschaal en zet deze een kwartier in de voorverwarmde oven.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig. Zo gauw ze beginnen te geuren, haal je de pan van het vuur en schud je de pijnboompitten op een bord.
  3. Snipper het sjalotje, pers de knoflook uit en snijd de stelen van de Portobello’s in stukjes. Verwarm een eetlepel olie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet. Fruit dan de knoflook een minuut of 2 mee. Voeg de stukjes paddenstoel toe en bak ook deze een paar minuten mee.
  4. Voeg de kruidenkaas toe en laat dit door de pan heen smelten. Schenk dan de room erbij en roer goed.
  5. Voeg de spinazie in een paar keer toe. Zo gauw het wat geslonken is, voeg je het volgende deel toe, net zo lang totdat alles geslonken is. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  6. Haal de ovenschaal met de hoeden van de Portobello’s uit de oven, dep ze een beetje droog en verdeel daarna het spinaziemengsel er overheen. Zet ze nog een minuut of 10 terug in de oven.
  7. Leg op elk bord een gevulde Portobello en garneer met de geroosterde pijnboompitten. Serveer met rijst, couscous of versgebakken brood en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen