Door: Ben 8 november 2019 Recepten
Deze quiche is pure verwennerij. En het ziet er ook erg feestelijk uit. Broccoli en brie maken een verrassend goede combinatie en de cashewnoten geven deze romige quiche een lekkere bite.
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 35-40 minuten oventijd
Ingrediënten
125 ml verse slagroom
1 grote broccoli
270 g vers bladerdeeg
4 middelgrote eieren
80 g ongezouten cashewnoten
200 g brie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden en vet een bakvorm (speciaal voor quiche) in.
- Snij de broccoli in kleinere roosjes en kook voor 8 minuten.
- Ondertussen kan je de brie in lange dunne plakken snijden.
- Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork gaatje op de bodem.
- Klop de eieren samen met de slagroom los. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de broccoli goed af en verdeel over het bladerdeeg samen met de cashewnoten. Giet hier het eimengsel over en bedek met de plakken brie.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of het midden ook gestold is. Serveer met een frisse salade.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.