Quiche met ham en prei

Quiche met ham en prei is een klassieker. En niet voor niks, het is ontzettend lekker en prei zit bomvol gezonde voedingsstoffen. Als het lukt, bewaar een stukje voor lunch de volgende dag!

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: voorbereiden 10 minuten + 35-40 minuten oventijd

Ingrediënten

1 prei
50 g ongezouten roomboter
200 g hamblokjes
2 tenen knoflook
270 g vers bladerdeeg
4 middelgrote eieren
250 g ricotta kaas
100 g geraspte Parmigiano kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in.
  2. Verdeel  het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork gaatjes over de bodem.
  3. Was de prei en snij in dunne ringen. Bak een paar minuten aan in een scheutje olijfolie.
  4. Klop de eieren los en meng met de ricotta en Parmigiano. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel dan de prei en de hamblokjes over het bladerdeeg en schenk hier het eimengsel over.
  6. Bak 35 tot 40 minuten. Check met een satéprikker of het midden ook gestold is. Serveer deze quiche met ham en prei met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen