Pasta met salie en paddenstoelen

Salie en paddenstoelen hebben beide aardse smaken en gaan daardoor heerlijk samen. Wat veel mensen niet weten, is dat salie ook nog eens heel goed voor je is. Het werkt rustgevend, bevordert de spijsvertering en is goed voor je darmen. Een fijne bijkomstigheid dat dit lekkere kruid dus ook nog eens goed is voor je gezondheid!

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

400 g pasta naar keuze
30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
300 gram gemengde verse paddenstoelen, grof gesneden
200 g gerookte spekjes
1 ui
2 tenen knoflook
10 blaadjes salie
rasp en sap van ½ citroen
1 pepertje
200 ml slagroom
100 g geraspte Pecorino kaas

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Week het eekhoorntjesbrood in een laagje heet water. Laat goed uitlekken en snijd dan in reepjes.
  3. Bak de spekjes tot ze licht krokant zijn.
  4. Snipper de salie, peper, ui en knoflook en bak samen met de citroensap en rasp in het vet van de spekjes. (Let op: Dit kan een beetje spetteren door het sap in het vet!).
  5. Voeg dan de paddenstoelen en het eekhoorntjesbrood toe en bak tot de paddenstoelen zacht zijn.
  6. Giet de pasta af en voeg toe aan het paddenstoelenmengsel. Voeg ook de room en Pecorino kaas toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen