Salie en paddenstoelen hebben beide aardse smaken en gaan daardoor heerlijk samen. Wat veel mensen niet weten, is dat salie ook nog eens heel goed voor je is. Het werkt rustgevend, bevordert de spijsvertering en is goed voor je darmen. Een fijne bijkomstigheid dat dit lekkere kruid dus ook nog eens goed is voor je gezondheid!
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
400 g pasta naar keuze
30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
300 gram gemengde verse paddenstoelen, grof gesneden
200 g gerookte spekjes
1 ui
2 tenen knoflook
10 blaadjes salie
rasp en sap van ½ citroen
1 pepertje
200 ml slagroom
100 g geraspte Pecorino kaas
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Week het eekhoorntjesbrood in een laagje heet water. Laat goed uitlekken en snijd dan in reepjes.
- Bak de spekjes tot ze licht krokant zijn.
- Snipper de salie, peper, ui en knoflook en bak samen met de citroensap en rasp in het vet van de spekjes. (Let op: Dit kan een beetje spetteren door het sap in het vet!).
- Voeg dan de paddenstoelen en het eekhoorntjesbrood toe en bak tot de paddenstoelen zacht zijn.
- Giet de pasta af en voeg toe aan het paddenstoelenmengsel. Voeg ook de room en Pecorino kaas toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.