Paddenstoelensoep

Met paddenstoelen kun je natuurlijk alle kanten op. Je kunt ze verwerken in een heerlijk omelet, een stevige quiche of in een lekkere pasta. En je kunt er deze fijne paddenstoelensoep mee maken. Hartverwarmend lekker op een koude, herfstige avond. Eet een flinke kom als hoofdgerecht met versgebakken brood erbij of een kleinere kom als voorgerecht.

Soort gerecht: hoofdgerecht/voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd:  10 minuten voorbereiden + 15 minuten koken

Ingrediënten:

15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
2 preien, in halve ringen
50 gram roomboter
250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
1,5 liter groentebouillon
150 ml room
250 gram oesterzwammen
2 takjes tijm
zout en peper

Verder heb je nodig
staafmixer

Bereiding

  1. Doe het eekhoorntjesbrood in een kommetje en schenk er kokend water bij tot het net onder staat.
  2. Verhit de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hierin de champignons. Voeg na 5 minuten de prei toe en bak ook deze 5 minuten mee.
  3. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken, vang het vocht op en snijd het eekhoorntjesbrood in reepjes.
  4. Voeg deze reepjes, samen met de groentebouillon en de room, toe aan de pan en breng dit aan de kook. Laat de soep nu een minuut of 15 zachtjes koken op laag vuur.
  5. Snijd ondertussen de oesterzwammen grof. Verwarm de andere helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen met de tijm ongeveer 5 minuten.
  6. Haal de paddenstoelensoep van het vuur, pureer met de staafmixer, breng op smaak met zout en peper en verdeel deze over 4 kommen. Verdeel de gebakken oesterzwammen over de kommen en serveer direct.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen