Mosselen met bier

Mosselen worden vaak klaargemaakt in bouillon of met een flinke scheut witte wijn. Maar wanneer ze in een blond biertje worden gegaard, zijn ze minstens zo lekker! Vooral als je datzelfde biertje erbij serveert. Met dit heerlijke, zomerse recept maak je de echte mosselfans absoluut blij!

Aantal personen: 2
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden + 15 minuten kooktijd

Ingrediënten

2 kilo mosselen
teentje knoflook, uitgeperst
flinke prei, in halve ringen
1 ui, gesnipperd
één wortel, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
Provençaalse kruiden
1 flesje blond bier
olijfolie
zout en peper

Bereiding

  1. Spoel de mosselen een paar keer onder koud water. Laat ze dan een tijdje in een bak met koud water liggen. Gooi de mosselen weg die hun schelp niet sluiten, want die zijn niet goed meer. Snijd alle groenten zoals aangegeven is in het ingrediëntenlijstje.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Voeg er de gesneden groenten en de Provençaalse kruiden aan toe en bak een paar minuutjes tot de groenten iets zachter zijn geworden. Doe er de uitgeperste knoflook bij en fruit deze even mee.
  3. Voeg het bier toe, breng het aan de kook en doe dan de mosselen erbij. Kook deze gaar in ongeveer 8 tot 10 minuten. Schep ze tijdens het koken een paar keer om. Als alle schelpen geopend zijn, zijn ze gaar.
  4. Serveer met brood of frites en knoflooksaus. Eet smakelijk!

 

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen