Limoncello tiramisu | Fris nagerecht Kerst

Tiramisu kent bijna iedereen wel. Lange vingers, romige mascarpone, koffie en cacao maken dit klassieke nagerecht een grote favoriet bij veel mensen. Deze variant met limoncello is net even anders en -in onze ogen- een stuk frisser dan het originele recept. Heerlijk voor in de zomer, maar ook zeker de perfecte afsluiter voor het kerstdiner!

Tip: Wil je de tiramisu alcoholvrij maken? Vervang de limoncello dan door 75 ml citroensiroop en 75 ml water.

Ingrediƫnten

 • 2 citroenen (liefst biologisch)
 • 1 vanillestokje
 • 250 gram mascarpone
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 250 ml verse slagroom
 • 150 ml limoncello (zie tip voor alcoholvrije variant!)
 • 175 g lange vingers
 • 30 g witte chocolade

Bereiding

 1. Boen de citroenen goed schoon, rasp de gele schil er van af en pers ze uit. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mes het merg eruit. Doe dit, samen met de rasp van de citroen, de mascarpone en suiker in een ruime kom en meng het goed door elkaar met een garde.
 2. Klop in een andere kom de slagroom met een mixer bijna stijf. Spatel dit rustig door het mascarpone-mengsel tot je een egale massa hebt.
 3. Neem een diep bord en meng hierin het citroensap met de limoncello. Pak een (oven)schaal van 20 x 25 cm en zet die naast je neer. Doop de helft van de lange vingers in het limoncello-mengsel en leg deze op de bodem van de schaal.
 4. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers in de schaal. Doop nu de andere helft van de lange vingers in het limoncello-mengsel en verdeel deze over de schaal. Bestrijk met de rest van het mascarpone-mengsel.
 5. Laat de tiramisu minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast Neem de schaal vlak voor het serveren uit de koelkast. Rasp of schaaf kleine krulletjes witte chocolade en versier hier de bovenkant mee.

Eet smakelijk!

Extra tip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast en wacht met de witte chocolade tot je daadwerkelijk gaat serveren.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen