Door: Hilde 17 december 2020 Recepten
De meeste mensen besteden enorm veel tijd aan het hoofdgerecht tijdens de feestdagen. Logisch, maar bijgerechten zijn natuurlijk ook zeker niet onbelangrijk. Zoals deze overheerlijke hasselback krieltjes bijvoorbeeld. Kleine moeite en groots effect. En ze zijn ook nog eens overheerlijk!
Ingrediƫnten
36 krielaardappeltjes (ca. 6 per persoon)
olijfolie
1 bol knoflook
2 takjes verse rozemarijn
zeezout en peper
truffelolie
Parmezaanse kaas
verse peterselie
Verder heb je nodig
2 eetstokjes
ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en sprenkel een beetje olijfolie onderin de ovenschaal. Haal de tenen van de bol knoflook en plet ze. Verdeel ze over de ovenschaal, samen met de takjes rozemarijn.
Borstel de aardappeltjes schoon onder koud water zodat er geen zand meer aan zit. Dep ze goed droog. - Leg de eetstokjes naast elkaar op een snijplank en leg hier tussenin een krieltje in de lengte. Snijd met het scherpe mes het aardappeltje in tot je het eetstokje raakt. Snijd zo het hele aardappeltje om de 3 mm in. Leg in de ovenschaal en ga verder met de rest van de aardappeltjes.
- Besprenkel de aardappeltjes met olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper. Zet de ovenschaal in de oven en bak de hasselback krieltjes in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de schaal uit de oven en druppel op elk krieltje een beetje truffelolie. Rasp flink wat Parmezaanse kaas over de krieltjes en garneer met fijngesneden peterselie.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.