Prei wordt heerlijk zacht en zoet van smaak wanneer je deze stooft. En kerstomaatjes krijgen een nog intensere, zoete smaak als ze gestoofd worden. Die smaken samen worden nog eens veel lekkerder en vormen een heerlijk bijgerecht dat je met van alles en nog wat kunt combineren. En gestoofde prei past ook nog eens in elk seizoen. Wat wil je nog meer?
Soort gerecht: bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediƫnten
2 flinke preien
2 el roomboter
500 gram kerstomaatjes
zout en peper
Verder heb je nodig
hapjespan of wok met deksel
Bereiding
- Snijd de onderkant van de preien, snijd ze dan in de lengte doormidden en spoel ze onder de kraan heel goed af. Laat ze even goed uitlekken en snijd ze dan in halve ringetjes. Was de kerstomaatjes en laat ze ook goed uitlekken.
- Verwarm een ruime hapjespan of wok (er moet wel een deksel op kunnen!) op middelhoog vuur en smelt hier de boter in. Doe de ringetjes prei in de pan en laat deze een minuut of twee, al roerend, goed bakken.
- Voeg dan de tomaatjes toe, breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om. Doe dan de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het zo nog een minuut of 10 zachtjes stoven.
- Proef de gestoofde prei en voeg eventueel nog wat zout en of peper toe. Serveer als bijgerecht bij een stuk lekker vlees of vis, pasta of aardappelen of bij een lekkere stoofpot.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.