Op een zonnige lentedag is er niets heerlijkers dan deze af te sluiten met een fijne maaltijd. Zoals deze geroosterde venkel met tomaat en feta, die je kunt combineren met een goed glas witte wijn en een paar stukken knapperig brood met roomboter. Je waant je zo in Mediterrane sferen! Het mooiste is nog, dat het een hele gemakkelijke maaltijd is, dus je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Win-win!
Aantal personen: 4
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + ca. 15 minuten oventijd
Ingrediënten
4 venkelknollen
1 citroen
250 gram cherry-trostomaten
2 el milde olijfolie
grof zeezout en peper
250 gram feta
takje basilicum
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met olie.
- Snijd de onder- en bovenkant van de venkel af en snijd ze in 4 parten. Leg ze dan met de binnenkant naar boven in de ovenschaal. Halveer de cherry-trostomaten en verdeel deze over de schaal.
- Snijd de citroen in vieren en leg deze tussen de groentes in de ovenschaal. Bestrooi het geheel naar smaak met zeezout en peper. en besprenkel met de olijfolie.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor 10 minuten tot de groente beetgaar is. Zet de oven dan op de grillstand, verdeel de feta over de schaal en zet hem dan nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is. Garneer met de basilicum en serveer direct met knapperig brood naar keuze.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.