Wanneer je vegetarisch kookt, hoef je natuurlijk niet aan te komen met een vega burger of groentekroketten. En al helemaal niet tijdens een gezellig kerstdiner! Deze geroosterde hele bloemkool is een echte eyecatcher op de kersttafel en daarnaast is hij ook nog eens ontzettend lekker! Serveer hem met wat lekkere bijgerechten en je kerstdiner is af. Beloofd!
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 30-45 minuten oventijd
Ingrediƫnten
flinke bloemkool
200 ml Turkse of Griekse yoghurt
rasp en sap van 1 citroen
halve el chilipoeder
1 el gerookt paprikapoeder
halve el knoflookpoeder
1 el komijn
2 tl zeezout
vers gemalen peper
Verder heb je nodig
ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal licht in.
- Snijd de bladeren van de bloemkool af. Was hem onder de kraan en droog hem daarna goed af.
- Doe de yoghurt in een ruime kom, samen met een eetlepel van het citroensap en de rasp. Roer dit even goed door en voeg daarna alle overige ingrediƫnten, behalve de peper toe. Proef en breng op smaak met versgemalen peper.
- Haal de bloemkool door de marinade heen en zorg dat hij volledig bedekt is. Dit doe je heel gemakkelijk met je handen. Leg hem daarna in de ovenschaal met de bovenkant naar boven.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster de bloemkool in 30-45 minuten gaar. Prik met een vork erin om te voelen of dit het geval is. Serveer de geroosterde hele bloemkool op een mooie schaal en garneer eventueel nog met wat verse koriander of peterselie.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.