Gepaneerde skrei met frietjes

Skrei wordt ook wel winterkabeljauw genoemd en komt uit Noorwegen. Het is een heerlijk stevige witvis, die perfect kan dienen als alternatief voor een stukje vlees. Wij maakten er een soort Fish & Chips van, maar dan net even anders. Echt smullen hoor!

Ingrediƫnten

4 skrei-filets van ongeveer 150 gram per stuk
zout en peper
50 gram bloem
1 ei, losgeklopt
10 eetlepels paneermeel
boter en/of olie
1 zak frietjes
saus naar keuze
1 citroen in schijfjes

Bereiding

  1. Dep de skrei-filets goed droog en maal er verse peper en zout over. Zet drie diepe borden klaar: eentje met de bloem, eentje met het ei en eentje met het paneermeel.
  2. Wentel de skrei nu eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel. Wil je een extra knapperig laagje? Herhaal dan de stap met het ei en paneermeel.
  3. Verhit voldoende boter/olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gepaneerde skrei eerst een paar minuten aan een kant en draai ze daarna om. Wanneer ze goudbruin en gaar zijn, haal je ze uit de pan. Ondertussen bak de je frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer je deze Fish & Chips met saus (of sauzen) naar keuze. Een paar schijfjes citroen maken het geheel af.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen