Frambozen zijn echt een van de lekkerste soorten zomerfruit. Je kunt ze natuurlijk zo uit het vuistje eten of als topping gebruiken in de yoghurt of op een taart. Maar wat dacht je van ijs? Hilde van Slowfoody maakte er heerlijke, romige ijsjes mee. En het mooie is; je hebt er slechts 3 ingrediënten voor nodig! En een beetje geduld natuurlijk ;).
Soort gerecht: tussendoortje
Aantal stuks: 10
Bereidingstijd: 5 minuten + 6 uur in de vriezer
Ingrediënten
450 gram Griekse/Turkse yoghurt
225 gram verse frambozen
125 gram suiker
blender/keukenmachine of staafmixer
10 ijsvormen met (houten) stokjes
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en maal het tot een egaal mengsel.
- Vul de ijsvormen met het mengsel, druk de stokjes onderin en zet de ijsjes nu minimaal 6 uur in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.