Cupcakes kunnen altijd, overal en voor elke gelegenheid! Zeker wanneer je ze versiert met een flinke dot van deze heerlijk chocolade botercrème. Dat maakt ze nog even extra decadent en uiteraard nog veel lekkerder dan normaal. Hilde van Slowfoody deelde dit recept met ons en wij hopen dat jullie ze een keer gaan maken. Ze zijn namelijk absoluut goddelijk! En ook perfect om te serveren als nagerecht tijdens de Kerst.
Soort gerecht: tussendoortje/nagerecht
Aantal stuks: 12
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 20-22 minuten oventijd
Ingrediënten
90 gram bloem
150 gram kristalsuiker
55 gram cacao
3/4 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
1 ei
90 ml karnemelk
90 ml warm water
30 ml plantaardige olie
1/2 theelepel vanille-extract
Voor de botercrème
175 gram zachte roomboter
30 gram cacao
1/2 tl vanille-extract
180 gram poedersuiker
Verder heb je nodig
muffinvorm
papieren vormpjes
standmixer/handmixer
spuitzak met spuitmondje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vul een muffinvorm met papieren cupcakevormpjes.
- Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, het bakpoeder en zout in een ruime kom en roer dit goed door elkaar. Doe de eieren, karnemelk, het warme water, de olie en het vanille-extract in de kom van je mixer en mix dit op middelhoge snelheid tot het goed is vermengd.
- Voeg nu de droge ingrediënten toe en mix het nogmaals tot je een glad beslag hebt. Verdeel dit over de papieren vormpjes en bak de cupcakes in 20 tot 22 minuten in de voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of ze gaar zijn. Als deze schoon uit het midden van de cupcake komt, zijn ze klaar.
- Haal de cupcakes uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Maak de botercrème: Mix met je stand- of handmixer eerst de boter tot deze luchtig is. Voeg dan de cacao en het vanille-extract toe en mix tot dit helemaal vermengd is. Voeg nu in 3 delen de poedersuiker toe. Als het eerste deel erin gemixt is, voeg je het tweede deel toe, tot het helemaal vermengd is tot een gladde botercrème.
- Schep de botercrème in de spuitzak en spuit mooie rozetten op de (volledig!) afgekoelde cupcakes.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.