Er is iets goddelijks aan de combinatie van chocolade met walnoten. Die twee smaken passen op de een of andere manier gewoon heel erg goed bij elkaar. En dus besloot Hilde van Slowfoody om haar brownies te verrijken met fijngehakte walnoten en dat pakte ontzettend goed uit! Het recept heeft ze gelukkig met ons gedeeld.
Soort gerecht: tussendoortje
Aantal: 9-16 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 35 minuten oventijd
Ingrediënten
100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
170 gram pure chocolade
300 gram fijne kristalsuiker
1/4 tl zout
3 eieren
1 tl vanille-extract
75 gram bloem
30 gram cacaopoeder
25 gram walnoten fijngehakt + extra voor decoratie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in met boter en bekleed hem met bakpapier. Zorg er hierbij voor dat het bakpapier aan de zijkanten over de rand komt, zodat je de brownies er straks beter uit kunt halen.
- Zet een pan met een flinke bodem water op het fornuis en laat dit water zachtjes koken. Plaats hierboven een hittebestendige kom en laat hierin de chocolade en boter volledig smelten. Roer deze massa goed door elkaar en haal de kom weer van de pan af.
- Doe de suiker en het zout in een andere kom, schenk hier het chocolade-botermengsel bij en roer het goed door met een garde. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en roer als laatste het vanille-extract er doorheen.
- Roer met een spatel het cacaopoeder en de bloem door het beslag tot het egaal bruin is en je geen bloem meer ziet. Roer tenslotte de fijngehakte walnoten er doorheen.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de beklede bakvorm en bestrooi de bovenkant met de extra walnoten.
- Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de brownies in 35 tot 40 minuten gaar. Controleer na 35 minuten met een satéprikker of de brownies gaar zijn door ermee in het midden van de koek te prikken. Hij hoeft er niet helemaal schoon uit te komen, maar ook niet vol met beslag.
- Laat de brownies eerst een kwartiertje afkoelen in de bakvorm. Snij met een (bot) mesje de zijkanten los en til het geheel aan de overhangende stukken bakpapier uit de vorm. Laat daarna verder afkoelen op een taartrooster. Wanneer ze volledig afgekoeld zijn, snijd je de brownies in 9 stukken.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.